Η πλατφόρμα vresmaia

Η πρώτη ενήμερη πλατφόρμα στην Ελλάδα για εύρεση ανεξάρτητου ελεύθερου επαγγελματία μαία/μαιευτή και κέντρου!
Μαιευτικό κέντρο

Επισκεφτείτε την σελίδα ” Κέντρο μαίας/μαιευτή” και εντοπίστε ένα ιδιωτικό κέντρο μαιών/ μαιευτών κοντά στην περιοχή σας!


Μαία/μαιευτής

Επισκεφτείτε την σελίδα ” Ανεξάρτητες/οι μαίες/μαιευτές” και εντοπίστε την/τον ελεύθερο επαγγελματία μαία/μαιευτη που σας ταιρίαζει και βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας! Πανελλαδική κάλυψη μαιευτικών υπηρεσιών!

Βρες τη μαία σου όπως η μαία τον παλμό της καρδιάς!


Pinard – Κοιλιοσκόποιο
Η χρήση του κοιλοσκοποίου απο μαία
Η χρήση σύγχρονων μέσων καταγραφής από μαία

Το λογότυπο του site

Το λογότυπο του site βασίζετε σε ένα απο τα πιο παλαιά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι μαίες για να εντοπίσουν τον εμβρυϊκό παλμό, το κοιλιοσκόποιο ή Pinard!

Τι είναι το κοιλιοσκόπιο- Pinard;

Eίναι ένας τύπος κοιλιοσκοπίο που χρησιμοποιείται για να ακούσει τον καρδιακό ρυθμό ενός εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι ένα κοίλο κέρατο, συχνά κατασκευασμένο από ξύλο ή μέταλλο, μήκους περίπου 8 ίντσες (200 mm). Λειτουργεί παρόμοια με τη σάλπιγγα του αυτιού ενισχύοντας τον ήχο.

Πως χρησιμοποιείται;

Ο χρήστης ακουμπά το φαρδύ άκρο του κοιλιοσκοπίου πάνω στην κοιλιά της εγκύου και ακούει μέσω του άλλου άκρου.

Το κέρατο Pinard εφευρέθηκε από τον Δρ Adolphe Pinard, Γάλλο μαιευτήρα, κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ο Pinard ήταν πρώιμος υποστηρικτής της προαγωγής της προγεννητικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της πιο στενής παρακολούθησης της υγείας του εμβρύου.

Συνδυαστική χρήση με τα σύγχρονα μέσα!

Τα κέρατα Pinard συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα από μαίες, αλλά και από γιατρούς και νοσηλευτές. Τα κέρατα Pinard είναι τα πιο συνηθισμένα εμβρυϊκά κοιλιοσκόπια σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εμβρυϊκή παρακολούθηση Doppler είναι στάνταρ. Μια συσκευή Doppler ανιχνεύει έναν τόνο καρδιάς μακρύτερα από την τοποθεσία προέλευσης. Ένα κέρας Pinard πρέπει να πιέζεται σε μια θέση πολύ κοντά στην καρδιά του εμβρύου για να το ανιχνεύσει, παρέχοντας μια ακριβέστερη ένδειξη της εμβρυϊκής θέσης.